Mist-Air -pölyn­sidonta­järjestelmät

Kun materiaaleja murskataan, pölyäviä materiaaleja käsitellään tai varastoidaan, pääsee ilmaan usein suuri määrä hienojakoista pölyä. Leijuva pöly on ympäristö-, mutta myös työturvallisuusriski. Mist-Air puhdistaa ilmaa sitomalla sekä poistamalla pölyä ja hajuja vesisumujärjestelmillä. Näin saadaan puhdasta ja pölytöntä ilmaa työskentelytiloihin.

Pölyn sidonta ilmasta

Menetelmässä ilmaan puhalletaan korkeapainesuuttimien ja hajotuspuhaltimien kautta hienojakoinen vesisumu. Vesisumun tyypillinen pisarakoko on noin 8 μm. Kun pieni pölyhiukkanen ja ilmaan sekoittuneet mikrovesipisarat kohtaavat, muodostavat ne yhdessä ilmaa raskaamman hiukkasen, joka putoaa maahan. Käytettävä vesimäärä on niin pieni, että se ei kastele sumun alla olevia materiaaleja tai koneita, mutta sitoo ilmassa leijuvan pölyn. Vesisumun alla työskentely on myös mahdollista, ilman työntekijän kastumista.

Puhdas ja pölytön ilma kustannustehokkaasti

Oikein kohdistetulla mikrovesisumulla voidaan kustannustehokkaasti estää pölyn leviäminen muille alueille. Suurin pölynsidontakyky Mist-Air järjestelmällä saavutetaankin, kun pölynsidonta tehdään kohdassa, josta pölynmuodostuminen alkaa (esimerkiksi murskaimen kita tai materiaalin käsittelyalue).

Mist-Air pölynsidontajärjestelmä voidaan asentaa yhtä hyvin uusiin laitoksiin kuin osaksi jo olemassa olevien tuotantoprosessien pölynhallintajärjestelmää.

Mist-Air valmistaa kaikki veden kanssa kosketuksissa olevat osat ruostumattomista materiaaleista. Mist-Air myöntääkin kaikille toimittamilleen järjestelmille 20 vuoden korroosiotakuun.

Pölynsidontajärjestelmien käyttökohteet

Tyypillisiä pölynsidontajärjestelmien asennuskohteita ovat kierrätysteollisuus, kiinteän polttoaineen voimalaitokset (polttoaineen purku ajoneuvosta ja murskaus), pelletti-, kivi-, kaivos-, mineraali- sekä metalliteollisuus.

Lisätietoa

  • Pölynsidontajärjestelmät, ilmankostutusta: Pölynsidontajärjestelmät
  • Tuotemerkki: Mist-Air